Relatii privind documentele valabile pe baza carora se poate face radierea unui Debit/Debitor

 

In primul rand, documentul trebuie sa ateste executarea INTEGRALA a obligatiei/debitului inscris in Lista Neagra a Debitorilor.

Documentul trebuie sa fie emis de o persoana competenta astfel:

  1. In cazul obligatiilor privind plati, se ia in consideratie chitanta fiscala emisa de Creditor, inscris emis de Creditor[1], ordin de plata vizat de banca;
  2. In cazul obligatiilor de alta natura decat cea privind efectuarea de plati, este luata in consideratie NUMAI notificarea sau adeverinta expresa si neechivoca, semnata si stampilata in original de catre reprezentantul legal al Creditorului[2].

 

MARE ATENTIE!

1. Documentul care atesta executarea INTEGRALA a debitului/obligatiei TREBUIE NEAPARAT sa faca referire la:

-         descrierea debitului achitat;

-         codul de tranzactie inscris in momentul afisarii debitorului si a debitului/obligatiei la accesarea Listei Negre a Debitorilor astfel: CTLN[3] ___________.

2. Daca un debitor este inscris cu mai multe debite/obligatii, va fi radiata DOAR OBLIGATIA/DEBITUL a carui executare se dovedeste cu documentul respectiv. Asadar, daca achitati cu un singur document mai multe obligatii, inscrieti pe acel document TOATE CODURILE DE TRANZACTIE ale obligatiilor/debitelor pe care le achitati.

3. Documentele se prezinta in ORIGINAL SI COPIE LEGALIZATA. Originalul este returnat imediat dupa verificare, retinandu-se doar copia legalizata.

 

ESTE INUTIL SA INSISTATI IN A CERE RADIEREA UNUI DEBIT/OBLIGATII DACA NU INDEPLINITI TOATE ACESTE CONDITII![1] Daca creditorul este persoana fizica, inscrisul trebuie sa fie autentificat.

[2] idem

[3] Cod Tranzactie Lista Neagra